مرکز تصویر برداری زنده یاد دکتر عباس زادگان

روز های کاری : شنبه تا پنجشنبه ساعت ۸ صبح تا ۷ شب
شماره تماس : ۷۷۷۴۵۸۹۸

ارسال نسخه و اخذ نوبت

شما ميتوانيد بدون مراجعه حضوري و فقط از طريق ارسال تصوير نسخه خود به تلگرام مجموعه، از نوبت و نحوه انجام تصوير برداري خود توسط كارشناسان مركز در اسرع وقت آگاه شويد


ارسال نسخه Loading...

ام آر آی

ام آر آی یا روش تصویربرداری با تشدید مغناطیس (Magnetic Resonance Imaging (MRI یکی از روش های پیشرفته تصویربرداری پزشکی است. با استفاده از این روش میتوان تصویر بافت های درونی بدن را دید.

سی تی اسکن

سی تی اسکن یا توموگرافی کامپیوتری (Computed Tomography scan (CT scan یکی از روش های پیشرفته تصویربرداری پزشکی است. سی تی اسکن بیشترین کمک را به بررسی ضایعات سیستم حرکتی بدن انسان بخصوص استخوان ها میکند.

رادیولوژی دیجیتال

در رادیولوژی تمام دیجیتال نسبت به رادیولوژی سنتی ضریب خطا بسیار پایین تر می باشد زیرا بر اساس نرم افزار داخلی دستگاه دز اشعه و تمامی کمیت های تصویر برداری بصورت خودکار ( یا نیمه خودکار ) تنظیم و بهینه شده.

ماموگرافی

ماموگرافی یک عکس رادیوگرافی ساده از پستان و ابزاری برای کشف زودرس سرطان های غیر قابل لمس پستان است. ماموگرافی می تواند سرطان پستان را ده سال قبل از آن که قابل لمس شود، شناسایی کند.

پرتو درمانی

پرتو درمانی استفاده از پرتوهای یونساز برای ازبین بردن یا کوچک کردن بافت‌های سرطانی است. در این روش در اثر آسیب DNA، سلول‌های ناحیه درمان (بافت هدف) تخریب و ادامه رشد و تقسیم غیر ممکن می‌شود.
اگرچه پرتو علاوه بر سلول‌های سرطانی به سلول‌های سالم نیز آسیب می‌رساند ولی اکثر سلول‌های سالم بهبودی خود را دوباره بدست می‌آورند.
هدف از پرتو درمانی از بین بردن حداکثر سلول‌های سرطانی با حداقل آسیب به بافت‌های سالم است.

اطلاعات بیشتر

پرتو درمانی یا رادیو تراپی"Radio Therapy"

مرکز تصویر برداری زنده یاد دکتر عباس زادگان دارای مجهزترین و به روز ترین دستگاه رادیو تراپی در شرق تهران میباشد

پرتو درمانی چیست؟
انواع روش های پرتو درمانی
فواید پرتو درمانی
عوارض پرتو درمانی
طراحان درمان در پرتو درمانی
پرتو درمانی چیست؟

پرتو درمانی استفاده دقیق از اشعه برای درمان یا کوچک کردن بافت های سرطانی است . پرتو درمانی اکثر بیماران توسط اشعه با انرژی زیاد و معمولاً به وسیله اشعه ایکس یا گاما یا پرتوهای ذره ای مثل الکترون انجام می شود . پرتو درمانی چگونه عمل میکند ؟ مقدار زیاد اشعه موجب صدمه و تخریب سلولهای غیر طبیعی شده و به این ترتیب رشد عادی و تقسیم سلولی را متوقف می کند و سلول های غیر طبیعی از این طریق آسیب دیده و ترمیم نمی شوند در حالی که سلولهای طبیعی بهبود یافته و به سرعت ترمیم می شوند.

انواع روش های پرتو درمانی

پرتو درمانی خارجی: روش معمول درمان می باشد که در این روش در طی یک دوره چند روزه یا چند هفته ای انجام می گیرد که به صورت سر پایی انجام می شود در این روش دستگاه پرتو درمانی اشعه را از خارج بدن به محل مورد نظر تابانده و درمان چند دقیقه به طول می انجامد و بدون درد است . در این روش چون هیچ ماده رادیو اکتیو یا پرتو زا وارد بدن شما نشده است براحتی میتوانید با دیگران ارتباطات اجتماعی بر قرار کنید .
پرتو درمانی داخلی(Branchy therapy): به چند روش قابل انجام بوده و می تواند بصورت سر پایی یا بستری باشد . در شکل دیگری از پرتو درمانی داخلی، مایعی خوراکی به بیمار داده می شود یا از طریق تزریق وارد بدن می شود . در این روش نیاز است که بیمار برای مدتی در بیمارستان بستری شود تا اینکه مقدار ماده رادیو اکتیو موجود در بدن تا حد قابل قبولی کاهش یابد تا خطری متوجه اطرافیان نباشد .

فواید پرتو درمانی

در بعضی از موارد پرتو درمانی به تنهایی برای مبارزه با سلول های بد خیم کافی بوده ودر بعضی موارد ممکن است با سایر روشهای درمانی همراه باشد مثلاً در مواردی می توان از پرتو درمانی قبل از جراحی برای کوچک کردن توده سلولی و یا بعد از جراحی به منظور جلوگیری از رشد سلولهای باقیمانده و نواحی لنفاوی مرتبط بهره جست . مثال دیگر اینکه در بسیاری از موارد پرتو درمانی میتواند قبل، بعد و یا همزمان با داروهای شیمی درمانی استفاده شود تا به روند درمان کمک بیشتری شود .

عوارض پرتو درمانی

پرتو درمانی می تواند صدمه به سلولهای طبیعی در کنار سلولهای بدخیم را به همراه داشته باشد .این عوارض جانبی و موقتی هستند اما بعضی از عوارض برای مدت طولانی تر یا دائمی در بدن فرد باقی می مانند . پزشک شما در مورد درمانتان و عوارض اولیه و دیر رس احتمالی توضیح خواهد داد. در هر حال توصیه می شود از پرسیدن هر گونه سؤالی امتناع نورزید . رایج ترین عوارض عمومی پرتو درمانی عبارتند از :
خستگی، بی اشتهایی، مشکلات پوستی از رایج ترین عوارض هستند در درمانهای نزدیک به نواحی گوارشی، مشکلاتی نظیر تهوع، استفراغ و اسهال ممکن است پیش بیاید . در درمانهای سر و گردن، از عوارض شایع خشکی و ایجاد زخم در مخاط دهان و گلو می باشد . ریزش موقتی موها فقط در ناحیه درمان بوجود می آید .

طراحان درمان در پرتو درمانی

مجموعه کارکنان هر مرکز رادیوتراپی به طراحی و درمان بیمار کمک می کنند. تیم پرتو درمانی شامل رادیوتراپیست، دوزیمتریست ( شخصی که دوز کامل و دقیق پرتو را مشخص می کند ) ، فیزیست (فردی که کنترل دستگاه برای انتقال مقدار صحیح پرتو به محل تومور در بدن را انجام می دهد) و پرتوکار می باشد. معمولاً پرتو درمانی یک قسمت از درمان بیمار را شامل می شود در درمان تکمیلی معمولاً از شیمی درمانی استفاده می شود. رادیوتراپیست Radiation oncologist ، از همکاری با متخصص سرطان شناس اطفال ، جراح و رادیولوژیست ( پزشک متخصص در تهیه و تفسیر گرافیهای اندامهای بدن ) پاتولوژیست ( پزشک متخصص آسیب شناسی ) سود می برد .

جدیدترین مقالات

آخرین مقالات ثبت شده در مرکز تصویر برداری زنده یاد دکتر عباس زادگان

سرطان معده؛ شایع ترین سرطان مردان ایرانی
سرطان معده؛ شایع ترین سرطان مردان ایرانی

سرطان معده یکی از شایع ترین سرطان ها در میان مردان و زنان است که تا کنون علت مشخصی برای آن عنوان نشده است. سرطان معده ناشی از رشد خارج از کنترل سلول های بدخیم در معده است که طی سال...

ادامه مطلب
سرطان روده بزرگ را زود درمان کنید
سرطان روده بزرگ را زود درمان کنید

روده بزرگ یا کولون بخش پایانی دستگاه گوارش می باشد. در اغلب موارد، سرطان روده بزرگ خوش خیم و قابل درمان می باشد، اما در صورتی که به موقع تشخیص داده نشود، با گذشت زمان وخیم تر می شو...

ادامه مطلب
در مورد سرطان پروستات بیش تر بدانیم
در مورد سرطان پروستات بیش تر بدانیم

در مورد سرطان پروستات بیشتر بدانیم غده کوچکی که پایینتر از مثانه آقایان قرار گرفته و قسمت ابتدایی پیشابراه را احاطه کرده، پروستات نام دارد. پیشابراه، مجرایی است که ادرار را از مثا...

ادامه مطلب